Inaugurez azi o serie de postări în care sper să am ocazia să adaug tot mai multe lucruri noi și cool și interesante.


Habar n-am cât măsoară-n înălțime, dar Kristian Matsson este the Tallest Man on Earth. Sau cel puțin așa își spune. Iar la mijlocul lui august și-a lansat cel de-al doilea single din 2016. Intitulat Rivers, este primul cântec interpretat de the Tallest Man on Earth pe care l-am auzit și m-a cucerit pe loc.

Britanicul Ed Harcourt a compus cântece pentru Lana del Rey sau Ren Harvieu și se află la cel de-al șaptelea album propriu. Iar There Is A Light Below, de pe noul său album – Furnaces, este primul cântec interpretat de Ed Harcourt pe care l-am auzit și habar n-am ce cântă el aici dar sună al naibii de bine.

Pe cei de la Phantogram i-am descoperit undeva anul trecut sau acu doi ani și am rămas impresionat de ce cântă acest duo format din Sarah Barthel și Josh Carter: o combinație de synth-pop, trip-hop, dream-pop hipnotizantă. Acum, trupa se pregătește de lansarea în octombrie a unui nou album, Three. Iar Cruel World nu este primul cântec interpretat de Phantogram pe care l-am auzit, dar tot mi-a plăcut și-l recomand.

Noul videoclip al celor de la Massive Attack regizat de Ed Morris și care o are în centrul atenției pe actrița din Kosovo Arta Dobroshi este un foarte scurtmetraj în care cântecul Come Near Me (abia lansat) este întrerupt la un moment-dat de un cântec mai vechi de Massive Attack – Unfinished Sympathy.
E Massive Attack, e normal să-mi placă.

Bob Weir are 68 de ani iar Blue Mountain, care se va lansa pe 30 septembrie, este primul său album din ultimii 10 ani. Timp de trei decenii a făcut parte din legendara trupă americană Grateful Dead, înființată în 1965.
Only A River, primul single de pe Blue Mountain, a fost compus în colaborare cu Josh Ritter și pare o poveste pe care o asculți cel mai bine în preajma unui foc de tabără, departe de zgomotul orașului.

În iunie, suedezii Peter Bjorn and John au revenit cu cel de-al șaselea lor album, Breakin’ Point, iar odată cu lansarea single-ului Dominos, ai putea spune că disco’s coming back.