Marin Apostol log | Lumea lu saramon

Înapoi la Break Out

Mai fusesem la Break Out undeva prin primăvară, când am experimentat camerele Sherlock’s Despair și Rosemary’s Baby. Tot atunci ar fi trebuit să fac cunoștință și cu Hannibal, dar din diverse motive l-am evitat și am ajuns să fac cunoștință c-un cioban. Îmi aduc aminte că până la urmă aceea a fost o seară interesantă, având în vedere că mai târziu aveam să întâlnesc un taximetrist care m-a introdus în detaliile conspirației franc-masone care controlează, din umbră, întreaga lume.

Dar deviez de la subiect.

DSC_1603

La câteva luni distanță, Moment m-a convins să mă întorc la Break Out. Și cum în două dintre camere fusesem deja, aveam de ales între Hannibal’s Playground și nou-creata Pirates of the Carribean.

Cu excepția unei reviste de benzi desenate în care se povesteau aventurile unui anume Barbă-Albastră, despre care nu știu de ce încă-mi mai amintesc, noțiunea de ”pirați” nu m-a atras niciodată. Despre Hannibal, știam doar că ar exista un serial cu un astfel de nume. Dar părea horror. Iar horror părea o idee bună.

Am făcut echipă cu Simona, Gabriela și Adi. Nu știu pe unde umbla tipul ăsta, Hannibal, dar nu l-am găsit. Deși, având în vedere ce-am găsit la el în casă, poate că a fost mai bine că n-am dat ochii cu el.

Ca în orice joc de tip escape room, ideea este simplă: trebuie să găsești cheia care să te ajute să descui ușa de la ieșire. Numai că până acolo, ai de rezolvat puzzle-uri (iar în Hannibal chiar este un puzzle, la propriu), ai de găsit indicii și de dezlegat mistere. De fapt, totul e un mister la început, până reușești să pui lucrurile cap la cap și să faci conexiuni și să întrezărești logica.

Simona cred că luase o doză dublă de energizant în seara aceea, căci avea dubios de multă energie (și n-am înțeles de ce s-a entuziasmat neverosimil de mult când a zărit numele lui Mads Mikkelsen pe unul dintre indicii). Adi savura momentul. Iar Gabriela era partea rațională a echipei. Și a rezolvat puzzle-ul de care spuneam mai sus. Dar era cât p-aci să mute din loc și o cadă. Dar astea-s deja detalii. Important este că am evadat. E drept, după mai mult de o oră, dar iar ne încurcăm de detalii.

DSC_1605

Aventura noastră în Locul de joacă al lui Hannibal s-a întâmplat datorită lui Moment, care are și un domeniu interesant, aproape ca o promisiune: lipesteorice.ro. Moment are o gamă diversă de produse de lipit, iar până pe 15 septembrie are și o campanie prin care oferă 6.300 de prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal și marele premiu de 1.000 euro.

Despre cum am mers la un concert Vunk pentru a-i asculta pe cei de la Robin and the Backstabbers » « PhIT Community, comunitatea oamenilor din Prahova care activează în IT

1 Comment

  1. Imi place activitatea asta de Break-Out, n-am experimentat una intr-un loc anume, imi aduce aminte intr-o oarecare masura de copilarie cand obisnuiam sa fac lucruri asemanatoare doar ca nu implica niciun fel de puzzle, doar cautai pana o gaseai. Mi-ar placea tare mult sa iau parte la una ceva mai organizata. 😀

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

*

Copyright © 2011 - 2022 Marin Apostol

Realizat de Marin Apostol, după un design de Anders Noren — Sus ↑